De officiële website van
SV Zevenhoven

Nieuwsflits jeugdbestuur

Waar voor de spelers en vele ouders de algehele afgelasting van het afgelopen weekend wat ongelegen kwam, kon ik me in die periode mooi richten op het schrijven van deze nieuwsflits. De vele afgelastingen zijn één van de onderwerpen die ter sprake zal komen.

De volgende punten worden in deze nieuwsflits besproken:

  • Prestatie jeugd
  • Afgelastingen
  • Nieuwe speeldagenkalender
  • Trainersavond
  • Geslaagde evenementen
  • Evenementenkalender

Prestatie jeugd
De competities van onze jeugdteams zijn bij bijna iedereen halverwege, enkel de MO15-1 is na de winterstop aan een nieuwe competitie gestart (pilot van de KNVB).

Als jeugdcommissie zijn we onwijs trots op de ontwikkeling van onze teams. Bij elk team is  een stijgende lijn zichtbaar, die mogelijk gemaakt is door de positieve en enthousiaste sfeer waarin zij spelen en trainen. Dit is een groot compliment voor alle begeleiding die in weer en wind met de spelers bezig zijn.

Inmiddels trainen er met het oog op volgend seizoen enkele spelers mee met een ‘hoger’ team, om de spelers aan een andere weerstand te laten proeven. Houd wel in het achterhoofd dat dit geen enkele garantie bied voor de teamindelingen in het nieuwe jaar. Indelingen waar wij al druk mee bezig zijn, net als met het langer vastleggen van belangrijke pionnen binnen de jeugd.

In de competitie blijft het voor de MO19-1, JO13-1 en JO9-2 als een trein gaan. Al deze teams zijn nog ongeslagen en hebben de concurrentie op een mooie achterstand gezet. De JO19-1 heeft knap aansluiting gevonden met de middenmoot in een hele sterke poule en ook de JO17-1 staat keurig in de middenmoot. De JO11-1 heeft evenveel verlies punten als de nummer 1, de JO11-2 is een ware doelpuntenmachine en behoudt op deze manier ook de aansluiting met de top 3 en de JO9-1 heeft na een wat mindere periode de laatste weken zichzelf juist weer gemeld in de middenmoot. De MO15-1 heeft in de nieuwe competitie door 4 afgelastingen op rij nog niet gespeeld.

Als kleine club is het soms lastig de teams volledig te krijgen op de zaterdagen. Wij zijn dan ook heel blij dat er steeds weer spelers/ speelsters klaar staan om elkaar te helpen. Houd deze clubgedachte vast!

Afgelastingen
Zoals gemeld is er in de laatste weken veel afgelast door het winterse weer. Hier heeft de KNVB op ingespeeld met het oog op volgend seizoen, maar daarover in het volgende stukje meer. Voor dit seizoen zullen wij het ermee moeten doen. De vele afgelastingen zorgen er wel voor dat er op ‘vrije’ zaterdagen ingehaald zal moeten worden, dit zijn vaak de dagen in vakanties of in ‘speciale’ weekenden.

Wij vragen iedereen dan ook om zo veel mogelijk beschikbaar te blijven voor zijn/ haar team en indien er toch iets gepland staat, dit zo vroeg mogelijk aan te geven. Op deze manier kunnen we er voor zorgen dat alle teams zo volledig mogelijk aan de wedstrijden kunnen beginnen.

Bij afgelastingen is er natuurlijk niets leukers dan met het eigen team iets te gaan doen, bijvoorbeeld een uurtje sporten in Sporthal de Vlijt. Elk team heeft in een seizoen twee keer de mogelijkheid om dit op kosten van de club te doen. De zaal huren kan door contact op te nemen met Hugo Bakker. Graag dit wel doorgeven aan Jacco Schoonenwolf.

Nieuwe speeldagenkalender
Naast de nieuwe wedstrijdvormen voor de JO9 volgend seizoen, heeft de KNVB een nieuwe speeldagenkalender opgezet. Hier heeft al eerder een stuk over op de site gestaan, maar hieronder in het kort nogmaals wat het inhoud.

Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september en het seizoen wordt afgesloten op 27 mei.

Door pas na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden in het weekend, wordt verwacht dat minder voetballers de eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer en dus minder kans op afgelastingen.

In deze kalender is er voor het eerst sprake van een flexibele winterstop van 27 januari tot 4 maart. Dit betekent dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen.

Trainersavond
10 maart wordt er een landelijke jeugdtrainersavond gehouden bij Altior in Langeraar, een avond die voor alle geïnteresseerden toegankelijk is.

Het centrale thema van deze avond zal het trainen van jeugdspelers zijn. Het gaat hierbij om zowel de training van pupillen als junioren. Speciale aandacht zal geschonken worden aan de ontwikkeling van spelers op technisch gebied.

Op deze avond worden praktische tips en trucs besproken en getoond in de praktijk. Ideaal voor zowel de ervaren als beginnende jeugdtrainers om aan deel te nemen.

Programma jeugdtrainersavond op vrijdag 10 maart 2017
18:30 Inloop
19:00 Inleiding
19:15 Trainen jeugdspelers in de praktijk ( Demo op veld)
20:30 Pauze
20:45 training voor trainers
21:45 Visie
22:00 Afsluiting

De kosten voor deze interactieve en praktijkgerichte avond bedragen
€15,- per persoon. Vooraf aanmelden via info@jeugdvoetbalopleiding.nl.

Geslaagde Evenementen
In de afgelopen weken hebben we met heel veel plezier weer de nodige evenementen kunnen organiseren. Evenementen waarbij we alle doelgroepen binnen onze jeugd hebben weten te bereiken.

Eind november werd het bezoek van de zwarte pieten aan onze vereniging met veel enthousiasme ontvangen door de jongste jeugd.
Later in het jaar hebben de JO9-1 en JO11-1 hun titel bij het Bart Mol toernooi met verve verdedigd. De andere deelnemende ploegen, NSV’46, HSV en Nicolaas Boys, kwamen er niet aan te pas. Een teken dat het met de toekomst van onze jeugd wel goed zit!
Op oudejaarsdag is ook de oliebollenverkoop weer uitstekend verlopen, die dit jaar georganiseerd werd door Judith van Diemen en Wendy Buskermolen. Dankzij de inzet van deze dames, bakkerij de Kruijf en alle vrijwilligers is er weer een prachtig bedrag opgehaald voor de vereniging!

In het nieuwe jaar stond ook het oliebollentoernooi weer op het programma. Er werd per leeftijdscategorie een toernooitje afgewerkt en daarna een voetbalspelletje gespeeld; pionschieten bij de jongste jeugd en hoepelschieten bij de wat ouderen. Zoals elk jaar een sportieve, gezellige dag!
Nog geen week hierna vond ook het eerste dartstoernooi voor de jeugd plaats, een toernooi dat zeker een vervolg zal krijgen! Het verslag is hier terug te lezen.
Een ander evenement dat door de hele jeugd met veel enthousiasme ontvangen is, was het Sparta-uitje begin februari. Wat een top dag was dit! Lees hier meer over dit evenement.

Evenementenkalender
Er zijn dit seizoen al veel evenementen geweest, maar er staan nog veel meer leuke activiteiten op het programma! Hieronder vind je het overzicht.

15-04 Gemeentetoernooi voor: JO19-1 bij NSV’46
                                                         MO19-1 & MO15-1 bij SV Zevenhoven
                                                         JO17-1 bij Nicolaas Boys
                                                         JO11-1 & 2 en JO9-1 & 2 bij SV Nieuwkoop
17-04 Gemeentetoernooi voor: JO13-1 bij Altior
19-04 Voetbalmiddag
07-05 Moederdagactiviteit
20-05 Pupillentoernooi
27-05 Sportdag
08-07 t/m 11-07 Voetbalkamp pupillen
11-07 t/m 15-07 Voetbalkamp junioren

Rest mij nog te zeggen dat er met vragen, opmerkingen of adviezen altijd op iemand van de jeugdcommissie afgestapt kan worden. Wij staan overal voor open!