De officiële website van
SV Zevenhoven

De dag dat het klopte!

Het is zaterdag 7 november 09.45 uur. 13 speelsters zijn gespannen omdat we een pittige wedstrijd tegemoet lijken te gaan. De dames van WV-HEDW hebben veel doelpunten gemaakt en er maar weinig tegen gekregen. Dit zegt in ieder geval iets over hun voorhoede. Pierre denkt dat we voorzichtig moeten beginnen. Ze staan tweede op de ranglijst dus voetballen kunnen ze. Wij ook, maar de selectie is niet meer compleet dus zullen er hier en daar aanpassingen gemaakt worden. Er is besloten om met 1 diepe spits te gaan spelen, twee ‘valse’ vleugelaanvallers en een goed bezet middenveld. Op deze manier zorgen we ervoor dat de spitsen niet bereikt kunnen worden. Wij gaan counteren.

Het idee wordt op het welbekende bord uitgelegd en straks in Amsterdam weet iedereen wat te doen. Angel is helaas niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Haar positie linksback wordt moeiteloos overgenomen door Tess. Iris, verdedigster van origine, schuift naar het middenveld en vormt samen met Aliza een blok, voor Anne en Joyce. Wij hebben er geloof in dat we ze met deze opstelling heel moeilijk kunnen maken. De wedstrijd wordt afgewerkt op een heel slecht, modderig veld. De regen heeft zijn sporen al nagelaten. De meiden uit Zevenhoven zijn stuk voor stuk gebrand en gaan er alles aan doen om niks weg te geven. Dit lukt niet helemaal. Al snel krijgt WV-HEDW een corner die ze prachtig inkoppen. Dit is een klap voor ons maar we hebben hier wel rekening mee gehouden. We blijven rustig, we laten ze van achteruit gewoon voetballen maar proberen ze niet verder dan halverwege ons veld te laten komen. We krijgen zelf ook een paar fijne kansen. Met Marit als diepe spits wordt het af en toe heel spannend. Het centrale duo van de dames uit Amsterdam vinden dit erg lastig. 1 van de backs krijgt de opdracht om Marit ook in de gaten te houden. Drie dubbele rugdekking. Ze zijn druk met het bestrijden van de snelheid van Marit als ook Josta een aantal keer goed vanaf links oprukt. Een van haar acties belandt op de lat! Daarvoor hadden we ook de paal al geraakt. Al met al een paar goede kansen, waarvan we, gezien het harde werken, er best eentje verdient hadden. Zo werkt het niet op het veld. WV-HEDW krijgt wat kleine kansen maar weet geen uitgespeelde mogelijkheden te creëren. Een pluim voor ons!

Met een 1-0 achterstand krijgen we thee en limonade. We hebben al flink wat energie verspeeld maar we weten dat er nog 45 minuten aankomen. Pierre is heel tevreden. Ondanks de achterstand staat het over het hele veld als een huis. Het is tof om te zien dat iedereen zich voor 150% inzet om het hoogst haalbare voor elkaar te krijgen. Wat dat gaat zijn, wordt na nog eens 45 minuten beslist. Fijn om te zien is dat Sabrina haar rentree maakt. Na een half uur spelen, komt zij in het veld. Gelukkig kan zij de hele wedstrijd spelen. Het blijft heel spannend. Het scorebord geeft 60 minuten aan als ook wij een corner krijgen. De keepster roept los maar de bal is veel te hoog dus gaat over haar heen. Daar staat Joyce klaar die de bal inkopt. We zijn onwijs blij met deze gelijkmaker en vinden ook dat dit terecht is. De dames van WV-HEDW zijn een beetje van slag en beginnen tegen elkaar en tegen de scheidsrechter te zeuren. Wij laten ons niet van de wijs brengen. We zijn als team keihard aan het werk en zetten deze lijn voort. Niet veel later dan de gelijkmaker, treffen we opnieuw doel!! Marit wordt diep gestuurd (sorry, weet niet meer door wie) en gaat alleen op de keeper af. De driedubbele dekking heeft geen zin als je zo snel bent als Bonnie, die geeft ze dus allemaal het nakijken. Ze rond netjes af.

Alsof we kampioen kunnen worden, gaan we verder, gespannen, gefocust en vechtend. Nog zeker 20 minuten duurt het voor het eindsignaal zal klinken. Niet te ver terugzakken want dan komen ze veel te dichtbij Linda. We houden ze goed op afstand maar kunnen niet voorkomen dat ze Linda hier en daar testen. Veel ballen gaan naast of over. WV-HEDW wordt ongerust over de afloop van dit potje voetbal. Wij zien elke minuut wegtikken en het is niet meer mooi om naar te kijken. Omdat WV-HEDW meer druk zet, vallen er bij hen achterin ook gaten. Hierdoor krijgen wij de tijd om van het doel af te komen. We sturen Marit diep om daar drie man bezig te houden. Ondertussen tikt de klok door, worden ook de supporters chagrijnig omdat het WV-HEDW niet lukt om de 2-2 op het scorebord te krijgen. Wij zien 90 minuten staan en de scheidsrechter steekt drie vingers in de lucht. Nog drie minuten, drie loodzware minuten. Iedereen heeft zo hard gewerkt dat we snakken naar het laatste fluitsignaal. Achterin houden we het met kunst- en vliegwerk dicht. Op het middenveld proberen we alleen nog maar Marit te zoeken. Marit op haar beurt probeert het centrale duo bezig te houden. De hele wedstrijd houden we het geloof erin en dit resulteert in drie heerlijke punten!

We zijn zo blij met deze welverdiende punten! Deze meiden waren jong en goed maar misschien niet opgewassen tegen ons tactisch goede opstelling. Met deze overwinning weten we ook weer dat we niet ‘bang’ hoeven te zijn voor de top 3. Natuurlijk zijn het moeilijke wedstrijden maar als het goed staat, hoeven we van niet één team te verliezen. Na een paar wedstrijden zonder punten hebben we er weer drie te pakken. We blijven in de middenmoot staan, op de vijfde plek, met 16 punten uit 9 wedstrijden. Er staan nog 6 teams onder ons, waarvan drie clubs nog amper punten hebben gehaald. De komende twee weken hebben we geen wedstrijd. Er is 1 inhaalweekend en er is 1 club uit de competitie waardoor we deze zaterdag ook vrij hebben. Omdat Pierre zo trots op ons was, hoeven we vanavond niet te trainen. We maken ons op voor nog 2 wedstrijden voor de winterstop. Daarna beginnen we aan de tweede helft van de competitie en wordt ons team versterkt met Rianne. Doordat Nathalie en Rosa dit seizoen niet meer in actie komen, is dit een welkome aanvulling. Tot snel!