Een korte terugblik op 50 jaar SV Zevenhoven

Op de oprichtingsvergadering, 14 september 1965, in het café “De Viersprong” van Toon de Balvert, waren 22 mensen. Duidelijk dus dat er met niet meer dan 1 elftal begonnen werd, maar 2 seizoenen later waren dit er al 7, waarvan 4 jeugdelftallen. In de loop der jaren kwamen er allerlei elftallen bij. Steeds meer jeugd, senioren (mannen), maar ook dames en meisjes. Toen de sporthal in Zevenhoven gebouwd werd, is er ook een zaalafdeling opgericht en momenteel heeft onze vereniging ongeveer 350 leden.

In de beginjaren lag de accommodatie aan de Schoterstraat, maar in januari 1973 werd de nieuwe kantine aan de Stationsweg geopend. In de loop der jaren werd die accommodatie steeds mooier. Er kwam licht bij het trainingsveld, de velden werden steeds beter, de kantine steeds mooier en ook groter. De uitbreiding van de kantine in 1999 was een bijzonder moment vanwege de impact die de uitbreiding had om het aangezicht van ons clubhuis.

De combinatie van ontspanning en presteren is heel typerend voor de SV Zevenhoven. In het negende jaar van het bestaan van de club speelde het eerste elftal al heel verdienstelijk in de vierde klasse van de KNVB zoals dat toen heette (je had ook nog de afdeling Gouda). In al die 50 jaar is er bijzonder veel georganiseerd aan feesten en partijen, maar daarnaast is er ook continue gewerkt aan goed voetbal op het hoogst haalbare niveau. Dat resulteerde in een ‘klein cluppie’ dat hoog speelde, vaak tussen de grote jongens. Een groot aantal jaren speelde ons eerste elftal op het één na hoogste amateurniveau in Nederland. Uiteindelijk heeft ons eerste elftal maar liefst 25 jaar onafgebroken in de tweede klasse (of hoger) van de KNVB gespeeld. Aankomend seizoen speelt ons eerste elftal in de derde klasse, maar dat is nog steeds goed te noemen voor een vereniging van onze omvang.

Een korte opsomming van de evenementen en activiteiten rondom onze vereniging mag niet ontbreken bij een historisch overzicht. Naast voetballen op het veld en laatste 29 jaar ook in de zaal heeft onze vereniging ook nog een schaatstrainingsgroep en een tafeltennis afdeling gehad! Qua evenementen moeten als eerste de sportkampen en sportdagen genoemd worden. Verder natuurlijk de jaarlijkse goederenveiling alweer bijna 40 jaar! Een opsomming van overige activiteiten/evenementen: carnaval, autorally, oliebollen bakken, toto/lotto, bingo, kaarten, darten, spelinstuif, penalty schieten, beachvolleybal en natuurlijk veel feesten, barbecueën en drinken!

Natuurlijk zijn de omvang van de vereniging, de prestaties, de accommodaties etc. van groot belang voor onze vereniging. Maar het allerbelangrijkste blijven toch de mensen die onze club maken. De mensen die in de kantine staan, de accommodatie bijhouden, trainen en begeleiden, besturen, schoonmaken, evenementen organiseren, de website maken, fluiten enzovoort. Alle mensen die onze vereniging gemaakt hebben tot een 50-jarige jubilaris waar wij trots op kunnen zijn. Dag in dag uit steken deze mensen hun vrije tijd in de sport vereniging Zevenhoven.

Wij weten dat in Zevenhoven nog heel veel jaren, heel veel mensen onze vereniging hoog houden!